Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності відмовився розглянути по суті постанову про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яку подала на розгляд фракція «Голос».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби на офіційному сайті партії «Голос»  

Зазначається, що проєкт постанови так і не з’явився у порядку денному комітету.

«Попри те, що проект підписали 55 народних депутатів, — це навіть більше, ніж для конституційного подання, — проект так і не з’явився у порядку денному комітету. Більшість членів комітету віддала перевагу розгляду питання тимчасової спеціальної комісії, присвяченої футболу, а не питанню перебування Авакова на посаді», – йдеться в повідомленні.

Партія «Голос» висловила своє обурення таким рішенням комітету і закликала парламент не ховатися від складного питання.

«Спочатку постанова про відставку Авакова зависає між будівлями парламенту, тепер її відмовляються розглядати по суті, роблячи вигляд, що є більш важливі питання», – заявив перший заступник голови профільного комітету Андрій Осадчук.

Наголошується також, що парламент має зупинити поліцейське свавілля в Україні.

«Схоже, деяким нашим колегам цікавіше обговорювати футбол, ніж питання персональної відповідальності міністра, який особисто відповідає за катування, згвалтування та побиття людей у поліцейських відділках по всій Україні. Парламент має зупинити поліцейське свавілля. Поліція має захищати, а не катувати. Аваков має піти», – наголосили у політичній партії.