Бити людей на вулицях не можна, а поліція буде затримувати всіх, незалежно від їхнього політичного забарвлення і переваг.

Про це заявив заступник голови МВС Антон Геращенко у коментарі «Павловський.нет».

Він заявив, що в справі про вбивство Павла Шеремета доказів достатньо і що підозрювані мали б дати «щиросердні зізнання». Крім того, наголосив, що затягує судовий процес саме сторона захисту підозрюваних.

«У цій справі доказів достатньо. Те, що зараз адвокати, інші люди влаштовують різні галасливі акції – це їх право. Але ми б краще запропонували їм, щоб троє підозрюваних співпрацювали зі слідством, давали покази, щиросердні покази, розповідали про те, що зробили, а не намагалися спотворити алібі, як вони це роблять», – заявив він.

На запитання щодо акцій на вулицях, Геращенко відповів, що у справі Щеремета немає протистоянь чи бійок – це «мирні акції і ми підтримуємо мирні протести».

«Це було у справах одного там пана (Стерненка, – ред.), який підозрюється у вбивстві під час, як він вважає, самозахисту, а слідство вважає, СБУ та прокуратура, що під час вбивства. Це була акція у суботу, здається. Висловлюйтесь, ви маєте на це право, але нікого не бийте», – сказав Геращенко.

Щодо інших акцій, зокрема, протистоянь Нацкорпусу та «Партії Шарія», то ці вуличні протистояння в Україні Геращенко пов’язує з наближенням місцевих виборів. За його словами, деякі політичні сили хочуть набрати популярність. Він зазначив, що бити нікого не можна, а поліція буде затримувати всіх, незалежно від їхнього політичного забарвлення і переваг.

«Попереду місцеві вибори. І щоб політиків обирали кудись, потрібно, щоб ця партія якась… про неї багато говорили. Ось обрали таку стратегію. Давайте краще пропонувати розвиток міст. Бити нікого не можна, поліція буде затримувати всіх, хто когось б’є. Незалежно від їх політичного окрасу».