Поліція починає масовий вибірковий контроль умов дотримання карантину і вже зараз отримує інформацію від прикордонників про людей, які повернулись в Україну з-за кордону та підписали зобов’язання про 14-денний карантин шляхом самоізоляції.

Про це на написав заступник глави МВС Антон Геращенко своїй сторінці у Фейсбук. 

За його словами, контролювати самоізоляцію українців потрібно у зв’язку зі спалахом коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів і банків. Тому поліція з 23 березня почала отримувати в автоматизованому порядку інформацію від прикордонників щодо десятків тисяч українців, які підписали особисті зобов’язання про 14-денний карантин шляхом самоізоляції.

«Десятки тисяч дільничних і патрульних поліцейських приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину. Не виключаю, що цих заходів буде недостатньо і за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банків, щоб контролювати умови карантину через моніторинг мобільних мереж», – написав Антон Геращенко.

При цьому він розповів історію про жінку, яка майже відразу після повернення в Україну планувала порушити зобов’язання та поїхати в інше місто, щоб побачити сина. Він підкреслив, що таких випадків може бути багато.