Виступаючи з трибуни Верховної Ради, Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила про перебіг справи народного депутата Олександра Юрченка та інших обранців.

Про депутата від фракції «Слуга народу» Юрченка Венедіктова заявляє, що наразі немає жодних підстав для оголошення йому підозри у справі про отримання хабара, який начебто призначався для нього.

«Чи можна ставити питання про обвинувачення нардепа за встановленими вищевказаними фактами на сьогоднішньому етапі слідства? На мою думку, без встановленого факту використання службового становища для одержання неправомірної вигоди, факту одержання неправомірної вигоди повідомити будь-кому про вчинення такого службового злочину неможливо. А матеріали, які мені сьогодні надали, не містять таких відомостей», – сказала вона.

Єдиною фактичною обставиною, відомою їй на сьогодні, яку можна назвати доведеною, є «факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених заявником пропозицій у закон, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юристам».

Венедіктова наголосила, що зараз в Україні ведуться розслідування щодо діяльності багатьох народних депутатів.

«Я ховатись не збираюсь, приймати участь в театрі одного або кількох акторів так само не буду. Я – генеральний прокурор, а не збиратель лайків. Хочу коротко звернутись до залу: я можу вас розчарувати, але дійсно в цій державі йде декілька справ, розслідувань по багатьом народним обранцям. І результати цих розслідувань ми побачимо», – обіцяє Генпрокурор.

За її словами, Генеральна прокуратура нікого не збирається покривати і, якщо буде доведений склад злочину, кожного конкретного депутата буде притягнуто до відповідальності.