Ще один доказ присутності Росії на окупованій території Донбасу задокументувала Генпрокуратура України. Принаймні, мова йде про засоби ураження російського виробництва.

Згідно з повідомленням пресслужби Генеральної прокуратури, після обстрілу на Луганському напрямку, який був проведений бойовиками незаконних збройних формувань «ЛНР», на місті події виявлено та вилучено відстріляний боєприпас – граната виробництва Російської Федерації. Прокурори Департаменту нагляду у кримінальних виробництвах щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту цей факт задокументували та додали до інших матеріальних доказів.

«Мова йде про гранату, випущену з реактивного штурмового гранатомета РШГ-1 «Таволга», 2006 року випуску, виробництва РФ. У Збройних силах України виріб РШГ-1 «Таволга» на озброєнні не перебував і не перебуває», – заявили в Генпрокуратурі.

Цей доказ буде разом з іншими використано в справах проти Російської Федерації в міжнародних і національних судах.

Нагадаємо. Президент Росії Володимир Путін під час пресконференції відповів на питання щодо присутності російських військ та військових засобів на окупованій частині України. Він заявив, що «їх там немає», а щодо зброї, то це «надають симпатизуючі держави».