Ексзаступник голови СБУ навів яскравий приклад класичної спеціальної інформаційної операції, розробленої спецслужбами країни-агресора.

Заступник командуючого так званої «народної міліції ДНР» Едуард Басурін оприлюднив чергову «сенсацію».

Про це повідомляє Віктор Кононенко, Генерал-лейтенант, заступник голови Служби безпеки України (2017 –2019 рр.) у коментарі «Група Патріот»

За інформацією їхньої «розвідки», Служба безпеки України, нібито, відряджає до Білорусі дві групи по 60 озброєних представників націоналістичних організацій для допомоги білоруським радикалам в організації терористичних актів та інших дій насильницького характеру під час відзначення дня незалежності цієї країни.

У цьому випадку маємо приклад класичної спеціальної інформаційної операції, розробленої спецслужбами рашки та реалізованої через керівництво незаконних воєнізованих формувань псевдореспублік, яка переслідує кілька цілей.

Громадян РФ та Білорусі вже сьогодні готують до того, що президентські вибори в РБ будуть кривавими.Рашка продовжує формувати образ України як колиски тероризму та неофашизму, чим потім може виправдовувати власну агресію перед світовою спільнотою.

І авторам фейку, які «призначили» мене керівником цієї спецоперації вітчизняних спецслужб, байдуже, що я вже рік як на пенсії, тому не можу офіційно «координувати діяльність українських диверсантів» в Білорусі. Коли неправда все, то невідповідність посад і прізвищ – це дрібниця, на яку ні пересічні росіяни, ні пересічні білоруси увагу не звернуть (хоча добре, що пам’ятають, і я впевнений, що згадають ще не раз).

Тож війна триває. Триває на всіх напрямках. І просто перестати стріляти не вихід із ситуації та не варіант звільнення окупованих територій.