Тристороння контактна група по Донбасу розглянула мирний план України під час чергового засідання. Учасник української делегації заявив, що продуктивним обговорення не було.

Про це розповів член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він прокоментував оприлюднену інформацію ТКГ про нібито «взятий за основу» український план.

«Я б не сказав, що план взятий за основу, коректніше говорити, що в основному сьогодні обговорювався план України. Але якраз та сторона стверджує, що він не відповідає Мінським угодам, тому говорити, що це обговорення буде продуктивним, дуже складно. В основному обговорювався наш план, «та сторона» його активно критикувала», – повідомив учасник ТКГ.

Гармаш також підкреслив, що взагалі не бачить «жодних перспектив схвалення нашого плану або плану тієї сторони, оскільки таке завдання не ставиться».

«ОБСЄ поставила перед політгрупою напрацювати проєкт документа для реалізації Мінських угод… Якщо говорити про реалізацію якогось плану, це буде план, напрацьований у рамках ТКГ. Це не буде український або російський план. Я думаю, там будуть спільні компромісні позиції, якщо взагалі це станеться. Два плани, український і російський, настільки різні, що я не уявляю, як їх можна об’єднати в якийсь робочий документ», – наголосив він.

Нагадаємо. 10 листопада відбулось чергове засідання ТКГ, за підсумками якої українська делегація заявила, що «результатів поки що немає, однак «можна сказати, що український «План» взятий за основу».

5 листопада голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Україна підготувала «План спільних кроків» для Тристоронньої контактної групи. Документ містить пропозицію про повне припинення конфлікту та демілітаризацію ОРДЛО на початку 2021 року, аби створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.