Журналіст Геннадій Дубовий, який працює на одне з видань окупованого Донбасу, а також є членом незаконного воєнного формування «ДНР», заявив, що «формула Штайнмаєра» – це початок демонтажу України.

Він заспокоїв усіх прихильників «руського миру», що «формула Штайнмаєра» не передбачає «злив Донбасу», вона є лише «чистою формальністю, яка не має зрозумілого для усіх змісту».

«Шановні мережеві усепропальщіки, так: українці будуть намагатися наповнити зазначену формулу змістом, які вигідні для них, але – не вийде», – заявив Дубовий.

На його думку «формула Штайнмаєра» – це перше рішення щодо політичного врегулювання конфлікту на Донбасі, яке українська влада підписала після початку президентства Зеленського.

«Одна з найважливіших причин, це те, що Формула Штайнмайера фіксує тільки зобов’язання України, починаючи від надання особливого статусу, прийняття спеціального законодавства для республік, до закріплення особливого статусу в Конституції України», – наголошує він.

На думку Дубового, тепер будь-які закони, які будуть прийматися українською владою, мають задовольняти умови формату «Мінськ-2», який нібито був затверджений у 2015 році.

«Головне. Так званий “Особливий статус” – це евфемізм самостійної російської держави умовно в складі України. Інструмент неминучої федералізації України, а потім – в ще далекому, але вже запрограмованому майбутньому – її демонтажу. Крапка ру», – підсумував Дубовий.