Священники, які причащають хворих на коронавірусну інфекцію, муситимуть пройти період самоізоляції.

Про це повідомив глава Православної церкви України Епіфаній в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Епіфаній відповів на питання щодо причастя помираючих від коронавірусної інфекції людей. Він сказав, що чув про ініціативи окремих представників духовенства щодо передачі дари для причастя в капсулах від ліків, однак церква поки що не розглядала таку можливість. Проте у разі, якщо священнику попри карантин дозволять причастя, то він повинен після цього два тижня бути в самоізоляції.

«Я чув про ініціативи священнослужителів. Але це не обговорювалося на засіданні Священного синоду… Це (причастя хворих – ред.) не від нас залежить. Це залежить від тих заходів, які прийняті МОЗ чи українським урядом. І до таких хворих, напевне, не будуть допускати священнослужителів. Але якщо священник, наприклад, все ж таки прийде, йому дозволять, то після він два тижні повинен перебувати на самоізоляції. І тому це питання дуже складне», – сказав Епіфаній.

За його словами, церковне керівництво у разі необхідності буде ухвалювати «відповідне рішення», пов’язане з можливим зростанням кількості хворих і померли від коронавірусної хвороби.