Російсько-окупаційні війська знову підступно порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року. Цього разу намагались замінувати позиції наших військ російськими мінами, а залишили власні речі.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

Зазначається, що у смузі відповідальності однієї із бригад неподалік Луганського зі спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ ворога до українських позицій.

Військовослужбовці підрозділів Об’єднаних сил зірвали намагання диверсантів «провести мінування позицій наших військ та відмовитися в подальшому від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов».

«Під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені «Женевською конвенцією». Окрім того, були виявлені особисті речі та бронежилет з позивними «Мартин», «Худий» та «Григор», 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм», – йдеться у повідомленні.

Також вказується, що підходи до позицій ЗСУ корегувались за допомогою БПЛА типу «Гранат», який входить до комплексу забезпечення дій артилерії «Наводчик 2».

«Завдяки зосереджувальному вогню та вмілим діям військовослужбовців батальйону виявлений БПЛА було збито. Матеріали, вилучені із БПЛА, вивчаються відповідними структурами Об’єднаних сил. Проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи», – йдеться у повідомленні.

фото пресцентр ООСфото пресцентр ООСфото пресцентр ООСфото пресцентр ООСфото пресцентр ООСфото пресцентр ООСфото пресцентр ООС

У пресцентрі ООС додали, що про такі дії незаконних збройних формувань РФ та найманців було негайно повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.