Державна прикордонна служба України перевірятиме інформацію щодо білоруської пропозиції створити розвідувальні пункти ФСБ РФ на кордоні з Україною.

Про це повідомив представник ДПС України Андрій Демченко в етері «Україна 24»,передає УНН.

Відповідаючи на питання, що йому відомо про створення розвідпуктів ФСБ РФ на кордоні з Україною, Демченко відповів, що інформація досить цікава, і вона врахована в оперативній діяльності. Також представник ДПС пообіцяв докладніше вивчити і перевірити цю інформацію та зазначив,що безпосередньо про лінії державного кордону, то на даний момент прикордонники не фіксують будь-якого загострення, оскільки такі розвідпункти можуть розміщуватися вглиб території Білорусі.

За його словами,зараз контроль на кордоні з Білоруссю посилений.

«Це вже триває довгий час, незважаючи на політичну ситуацію в цій країні, а також на тлі тих заяв, які досить часто білоруська сторона намагається закинути Україні про контрабанду зброї, що не підтверджується. І звичайно в моментах співпраці Білорусі з Російською Федерацією», – додав Демченко.

Додамо, за даними деяких ЗМІ білоруська сторона запропонувала ФСБ Росії створити розвідувальні пункти на кордоні з Україною.