Управління культури і туризму ДонОДА нарешті оголосило про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращий проєкт пам’ятника «Захисникам України» у Слов’янську.

Цей пам’ятник буде встановлений на перехресті вулиць Центральна та Банківська на невеличкому майданчику. Зараз там вже є пам’ятний камінь, який був встановлений 6 грудня 2019 року, на День Збройних сил України.

Майже рік тому урочиста церемонія відбулася за участю родичів бійців зі Слов’янська, які загинули, захищаючи суверенітет та незалежність України.

Ініціатива встановлення пам’ятника надійшла від родичів загиблих і від учасників російсько-української війни. Під час запеклих боїв біля Слов’янська загинуло більше 60 бійців ВСУ, НГУ та СБУ. З розмов з ініціаторами встановлення пам’ятника стало зрозуміло, що планується увіковічити не тільки тих бійців, які загинули при звільнені міста, а й тих мешканців Слов’янська, які поклали свої голови у війні, захищаючи незалежність України.

Потім було рішення Слов’янської міської ради від 20 грудня 2019 року, де було погоджене місце встановлення пам’ятника.

Минув практично рік, і тільки зараз управління ДонОДА оголосило про проведення конкурсу.

Учасниками архітектурного конкурсу можуть бути: фахівці, авторські колективи, студенти профільних навчальних закладів та аматорські колективи.

Термін проведення конкурсу – з 20 листопада 2020 до 20 березня 2021 року. Проєкти почнуть приймати з 20 грудня 2020 до 20 лютого 2021 року.

Більш детально з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.