26 вересня у багатьох містах проводилися акція «Шаную воїнів – біжу за героїв України». До цього патріотичного забігу приєдналися і на Донеччині. Захід відбувся у містах Краматорськ і Покровськ.

Пробіг був проведений на пам’ять захисників України, які загинули у російсько-українській війні.

Фото Патріот ДонбасуФото Патріот ДонбасуФото Патріот Донбасу

Патріотичний забіг ініціювала бігова спільнота. До заходу також приєднався Комітет матерів загиблих. Були присутні й родини загиблих.

Фото Патріот Донбасу

Ось що сказала Ганна Адам, начальник обласного відділу Міністерства у справах ветеранів перед початком забігу:

«Сьогодні подібні заходи відбуваються у багатьох містах України, зокрема в Житомирі, Луцьку, Львові, Івано-Франківську, Черкасах. Це не спортивне змагання. Це засіб пробігти за тих, кого з нами немає. Це засіб вшанувати вкотре и вкотре пам’ять і подякувати, що ми маємо змогу пробігти. За те що мирні: Слов’янськ, Краматорськ, Лиман, Бахмут. Дякую вам родини, дякую вам матері, дякую вам батьки за те, що ви виховали своїх дітей і вони пішли захищати Україну».

У пробігу взяв участь син Володимира Бражника, мешканця Лиману, Ілля. Володимир Бражник загинув під час виходу з Іловайську.

Ілля Бражник. Фото Патріот Донбасу

Ілля: «Я сьогодні сам вирішив пробігти за свого тата».

Сестра Володимира, Галина:

«Це дуже важливий захід, який проходить по всій Україні. Він заснований міністерством ветеранів. Я вдячна за підтримку міністерству, обласній адміністрації і нашим меценатам, які допомогли зробити футболки. Я хочу подякувати батькам, яким важливо, щоб їх дітей пам’ятали. Я маю надію, що на Донеччині цей захід буде проходити кожен рік».

Пробіг відбувався по вулицях Краматорська на дистанцію 2 км в ньому брали участь і люди з обмеженими можливостями на візках.

Фото Патріот Донбасу