Сьогодні, 28 листопада, детективи ДБР прийшли з обшуками до відомого волонтера та ветерана АТО Марусі Звіробій, яка разом з нардепом Софією Фединою підозрюється в погрозах на адресу президента Володимира Зеленського.

Обшуки почалися рано вранці і проходять в приватному будинку в Калинівці Київської області.

На відео, яке опублікувала Маруся Звіробій на своїй сторінці Facebook, чутно, як слідчі ДБР обіцяють висадити двері, якщо їх не впустять. Крім того, вони в досить жорсткій формі вимагають від волонтера припинити зйомку і віддати їм мобільний телефон. Волонтер просила почекати, зазначивши, що чекає адвоката.

Опубліковано Марусею Звіробій Середа, 27 листопада 2019 р.

Зазначається, що обшук проходить на підставі постанови суду. Перед слідчими діями у Звіробій вилучили мобільний телефон, тому стрім перервався. Однак слідчий не сказав, в якій справі прийшли з обшуком до волонтера.

Також відомо, що під час обшуків присутні співробітники СБУ і спецпідрозділ «Альфа».
Політтехнолог Віктор Уколов повідомив, що силовики заявилися до Звіробій близько 6:30, що викликає відразу кілька питань:

Пишуть о 6:30 почався обшук у Марусі Звіробій. Що викликає одразу кілька питань: 1. Чому так рано, до початку робочого…

Опубліковано Віктором УколовимСереда, 27 листопада 2019 р.

По-перше, чому обрано саме цей час до початку робочого дня – це як НКВД, щоб познущатися?

По-друге, де вони візьмуть понятих у половині сьомої ранку, чи відразу привезли із собою?

Нагадаємо. 26 жовтня Федина опублікувала в Facebook спільне відео разом зі Звіробій. У ролику жінки критикують з використанням ненормативної лексики візит президента Зеленського в Золоте Луганської області та його зустріч з добровольцями.

Держбюро розслідувань направило в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру «у погрозі вбивством щодо президента України чинному народному депутату України і громадянці». Маються на увазі народний депутата фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина та волонтер, учасниця АТО / ООС на Донбасі Маруся Звіробій.

Фракція «ЄС» виступила з вимогою розслідування фактів незаконного тиску на правоохоронців з боку ОПУ. Одним з таких зразків таких переслідувань є справа проти депутатки Софії Федини з фракції «ЄС». На думку Герасимова, це очевидний випадок «політичного переслідування та вибіркового правосуддя». Листи про створення Тимчасової слідчої комісії вже розіслано у всі депутатські фракції та групи, а також позафракційним депутатам.