Застосування Ан-178 у санітарно-медичному варіанті дасть змогу перевозити поранених і хворих у супроводі медичного персоналу, надавати екстрену медичну допомогу, включаючи проведення реанімаційної та інтенсивної терапії прямо в салоні літака під час транспортування та на місці подій.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Вказується, що Командування Медичних сил ЗСУ опрацьовує технічне завдання на створення модифікації літака Ан-178 для проведення аеромедичної евакуації.

Саме про це говорили під час зустрічі представників Медичних сил і ДП «Антонов». Йшлося про додаткові вимоги до базового літака Ан-178Т.

Так, головний конструктор ДП «Антонов» Олександр Двейрін і директор програми Ан-148/158/178 Віктор Казуров розповіли військовим про технічні характеристики літака, його можливості з перевезення вантажів і людей, представили свої напрацювання.

Представники Медичних сил зауважили, що вантажна кабіна літака має бути пристосована для встановлення змінних медичних модулів у залежності від польотного завдання, щоб літак можна було використовувати для здійснення трьох варіантів аеромедичної евакуації та швидко перепрофілювати його для виконання інших завдань за потреби.

У КМС повідомили, що планують залучити до процесу представників вітчизняної промисловості, що мають досвід у створенні медичних модулів для авіаційного транспорту.

«Застосування Ан-178 у санітарно-медичному варіанті дасть змогу вирішити завдання з перевезення авіаційним транспортом поранених і хворих у супроводі медичного персоналу, а також надавати екстрену медичну допомогу, в тому числі проводити реанімацію та інтенсивну терапію на догоспітальному етапі, в салоні літака під час транспортування та на місці подій», – йдеться у повідомленні.