Через послідовний тиск США та інших країн Заходу на Росію режим Путіна виснажується, хоча Кремль продовжує спроби утвердити свій вплив у Східній Європі. У тому числі, й у Чорноморському регіоні.

Про це заявив заступник державного секретаря США Стівен Біген під час міжнародної онлайн-конференції «На шляху до Варшавського безпекового форуму», передає «Укрінформ».

«Я бачу, як російський уряд виснажується», – підкреслив він.

Представник Держдепу зазначив, що це може бути наслідком неухильного тиску на Москву з боку США та партнерів, посилення активності НАТО та ЄС у Чорноморському регіоні, а також підтримки Заходом країн регіону.

«Можливо, ми спостерігаємо певну віддачу від цих тривалих «інвестицій», – сказав він.

Водночас Біґен додав, що було би «занадто оптимістично очікувати негайного результату» від тиску Заходу. Але, за його словами, «очевидно, що російському уряду доводиться приймати дедалі складніші рішення в контексті (залучення – ред.) ресурсів». І через це, на його думку, росіяни зацікавлені в продовженні дії договору СНО-ІІІ з американською стороною.

«Я впевнений, що ми знайдемо спосіб це зробити. Але я не думаю, що вони (росіяни – ред.) в змозі інвестувати в стратегічну модернізацію або розширення своїх систем так, щоби конкурувати з нами», – додав заступник держсекретаря США.