Двопартійна підтримка України у Конгресі США є її найбільшим стратегічним активом. Кіт Дейтон після призначення послом збирається її відстоювати. І «всім серцем» виступає за збільшення військової щорічної допомоги.

Про це пише «Голос Америки».

Кандидат на посаду посла США в Україні, відповідаючи на питання, чи може посол зустрічатись із представниками виборчої кампанії президента США, заявив про захист двопартійної підтримки України.

«На посаді посла США в Україні я зроблю усе в моїх силах для того, щоб захистити цю двопартійну підтримку та буду розглядати будь-які запити про аудієнції дуже критично», – заявив Дейтон.

Він також відзначив, що не проводитиме зустрічей із представниками виборчих кампаній США, якщо ті переслідуватимуть політичну мету.

Підтримав він і військову допомогу США.

«Я думаю, це дуже хороша ідея. Це те, що я всім серцем підтримую», – сказав Дейтон.

Він наголосив, що США виступає за дипломатичний шлях припинення війни на Донбасі, проте підтримує право України на самозахист від російської агресії.

«Україна прагне позбавитися втручання Москви, знищити корупцію та розбудувати підзвітний, прозорий та чуйний до усіх громадян уряд. Утім, одне не змінилося й не зміниться у національних безпекових інтересах США – аби Україна здолала ці складнощі та досягла майбутньому, в якому була б цілісною, демократичною й вільною. Багато стоїть нині на кону», — сказав Дейтон.

Він наголосив й на важливості економічної підтримки України, але за умов запровадження державою реформ.