ДБР завершило розслідування у справі про силовий розгін Євромайдану 30 листопада 2013 року відносно двох фігурантів: колишнього заступника начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві та колишнього заступника начальника управління – начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС в Києві.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.  

У повідомленні вказується, що завершено досудове розслідування двох кримінальних проваджень. Колишні правоохоронці підозрюються у незаконному перешкоджанні проведенню мирних зборів громадян (ст. 340 Кримінального кодексу України).

«Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, завершили досудове розслідування двох кримінальних проваджень відносно ексзаступника начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві та ексзаступника начальника управління – начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві», – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що підозрювані, виконуючи злочинний наказ, незаконно перешкоджали проведенню зборів громадян 30 листопада 2013 року.

«Внаслідок їх дій співробітники полку міліції особливого призначення «Беркут» та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили близько 300 учасників мітингу від Монумента Незалежності та пам’ятника засновникам Києва у напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького та Хрещатик», – зазначили в ДБР.

Обвинувальний акт буде скеровано до суду після того, як сторона захисту ознайомиться з матеріалами провадження.

«У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. В ніч на 30 листопада силовики жорстоко розігнали протестувальників, які вийшли на Майдан на захист євроінтеграції України. Серед них було багато студентів.