Сьогодні, 14 листопада, народні депутати прийняли в 2-му читанні проект закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». У ньому на «повітряні ворота» міста Дніпро передбачено 1 млрд гривень.

Ці кошти вкладуть у початок робіт зі створення нової злітної смуги та радіомаякової системи, ще 200 млн гривень повинні бути спрямовані на проектні роботи.

Будівництвом терміналу займатиметься приватний інвестор – група DCH Олександра Ярославського. Саме він після заклику президента про розбудову Донбасу заявив про те, що планує побудувати аеропорт у Донецьку «для вирішення питань у Донецьку» і хоче вкласти в будівництво 100 млн.

Однак ситуація, мабуть, змінилась. Трохи більше місяця тому у питанні про будівництво аеропорту у Дніпрі були досягнуті остаточні домовленості на зустрічі голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Бондаренка та Ярославського.

Проект будівництва аеропорту «Дніпро» буде реалізований у форматі приватно-державного партнерства. Тобто виходить, що Ярославський інвестує близько 70 мільйонів доларів у будівництво аеровокзального комплексу, а держава виділить близько 3 млрд гривень на нову злітно-посадкову смугу.

Очікується, що роботи в міжнародному аеропорту «Дніпро» будуть розпочаті вже навесні 2020 року.

Нагадаємо. Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський заявив, що хоче побудувати новий донецький аеропорт для вирішення питання Донецька і що у якості місця проведення переговорів на вищому рівні необхідний новий донецький аеропорт, у будівництво якого він готовий вкласти 100 млн доларів.

Під час свого першого візиту в Дніпро Президент України Володимир Зеленський обіцяв, що питання з аеропортом у місті-мільйоннику буде вирішено. Під час пресмарафону він підтвердив намір: «Нічого не відкладається. У 2020-му ми будемо будувати аеропорт у Дніпрі».