Через пандемію коронавірусу було змінено терміни проходження ідентифікації та заміни прострочених банківських карт внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Наразі відстрочка по ідентифікації продовжує діяти. Крім того, продовжено термін дії банківських карт, які підлягають заміні, до 1 вересня 2020 року. Всі виплати продовжують надходити на рахунки.

Про це повідомила начальник Донецького обласного управління «Ощадбанку» Світлана Яківчик.

Вона зазначила, що на сьогодні в Донецькій області працює вся мережа «Ощадбанку» в штатному режимі.

«Це всі 167 відділень, 226 банкоматів, 167 інформаційно-платіжних терміналів і мобільне пересувне відділення. Відділення працюють без обмежень, за винятком тих, які рекомендовані Міністерством охорони здоров’я», – сказала Яківчик.

За її словами, на даний час в «Ощадбанку» обслуговуються 280 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

«Всі пенсійні кошти, соціальні та інші засоби з моменту початку карантину і по сьогоднішній день зараховуються на рахунки в повному обсязі і вчасно. Тобто всі гроші, які клієнти не мали можливості отримати, знаходяться на рахунках», – підкреслила вона.

Начальник обласного управління «Ощадбанку» повідомила, що з початку карантину і до сьогоднішнього дня понад 80 тисяч ВПЛ повинні були пройти планову ідентифікацію. Крім того, близько 70 тисяч карткових рахунків, термін дії яких закінчився з початку карантину по сьогоднішній день, знаходяться у відділеннях «Ощадбанку» Донецької області.

«Але в «Ощадбанку» введена відстрочка терміну дії карт для внутрішньо переміщених осіб до 1 вересня 2020 року. Також продовжено термін проходження ідентифікації для ВПЛ після 1 вересня 2020 року. Тому немає необхідності поки звертатися до відділень за отриманням карт або проведенням ідентифікації. Карти активні, термін їх дії – до 1 вересня, і ідентифікація відстрочена після 1 вересня 2020 року», – акцентувала вона.

Світлана Яківчик також звернула увагу, що є такі клієнти серед ВПЛ, які знаходяться на підконтрольній Україні території і можуть звернутися до відділень «Ощадбанку».

«Якщо вони звертаються до відділень «Ощадбанку» за отриманням карти, то відлік терміну ідентифікації відраховується з моменту звернення до відділення. Тобто для тих клієнтів, які сьогодні отримали карти, термін ідентифікації відраховується від сьогоднішнього дня», – пояснила начальник обласного управління «Ощадбанку».