Заступник генпрокурора Рябошапки, який раніше займав посаду головного військового прокурора Віктор Чумак заявив, що потрібно ліквідувати ДК «Укроборонпром».

Таку заяву він зробив в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, станом на сьогоднішній день, 8 лютого, відкрито понад 500 кримінальних проваджень за фактами зловживання владою та розкрадання держбюджету. Найближчим часом (2-3 місяці) на розгляд до суду буде передано лише 10 з них.

«Щодо фактів, осіб, пов’язаних із зловживанням в «Укроборонпромі». Сьогодні є більше 500 кримінальних проваджень… Я думаю, що в найближчі 2-3 місяці з десяток піде (до суду – ред.),  – сказав заступник Генпрокурора.

Він також вважає, що у Мінобороні повинні налагоджувати прямий контракт з держпідприємствами без посередництва «Укроборонпрому», тому що це «надбудова, яка не потрібна».

«Ще будучи політиком, я говорив, що «Укроборонпром» – це надбудова, яка не потрібна… Моя думка не змінилася. Я думаю, що ця надбудова не потрібна. Я думаю, що тут треба виходити на прямі контракти Міноборони з підприємствами, давати можливість підприємствам бути певними підприємствами, що мають можливості бути спецекспортерами, безпосередньо працювати з закордонними компаніями. і це все буде набагато прозоріше, зрозуміліше і відкрито», – заявив Чумак.