Голова Меджлісу кримськотатарського народу звернувся до українців з проханням допомогти з передачею необхідних ліків до окупованого Криму. Він наголосив, що там склалася катастрофічна епідеміологічна ситуація, викликана поширенням і захворюваністю COVID-19.

Про це Чубаров написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Патріот Донбасу».

«У тимчасово окупованому РФ Криму склалася катастрофічна епідеміологічна ситуація, викликана поширенням і захворюваністю COVID-19. У медичних і аптечних установах тимчасово окупованого РФ Криму відзначається постійний брак найбільш затребуваних лікарями і їх пацієнтами медичних препаратів, необхідних для лікування від COVID-19», – написав він.

Голова Меджлісу зазначив, що поставка партіями з території материкової України необхідних ліків для громадян України, які постійно проживають в тимчасово окупованому РФ Криму, неможлива. Тож медпрепарати пропонується передавати в індивідуальному порядку або волонтерам у Києві, які забезпечать їх доставку на окупований півострів.

«Ми не можемо залишити своїх співгромадян в окупованому Криму, що захворіли на COVID-19, без рятівних для них ліків … Ми закликаємо кожного з вас, у кого є в тимчасово окупованому Криму родичі, близькі, друзі, негайно зв’язатися з ними і дізнатися, чи потребують вони або їхні сусіди ліків, яких немає в Криму, але які ви можете придбати на материковій частині України і передати їм в індивідуальному порядку», – написав Чубаров.

Він також додав список ліків, які потрібні (ознайомитись з переліком можна на сторінці Фейсбук).

«Ми також будемо раді, якщо ви зможете придбати зазначені в списку ліки (звичайно, в кількості, що відповідає вашим можливостям), і передати їх в Києві волонтерам-представникам громадської організації «Qırım ailesi» («Кримська родина»), які, в свою чергу, забезпечать їх доставку до Криму», – додав він.

З представниками громадської організації «Qırım ailesi» («Кримська родина») можна списатися тут – https://www.facebook.com/thecrimeanfamily/ або https://www.facebook.com/anifekur.