Від початку російської агресії в Україні кадровий склад окупантів став набагато менший.

Про це полковник ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) повідомив у Фейсбуці.

«1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) окупаційні армійські корпуси 8-ї армії ППО ЗС РФ із підпорядкуванням у м. Ростов. Усе забезпечення, фінансування та керівництво здійснюється тільки РФ. Озброєння, боєприпаси, РЕБ, розвідка, постійні ешелони з ПММ, групи спецпризначення, тренування снайперських груп спецпідрозділів РФ. На кордоні з Луганською та Донецькою областями перебувають дві батальйонно-тактичні групи резерву ЗС РФ, приведені в бойову готовність “повна” в разі загострення ситуації», – написав він.

На його думку, сьогодні чітко прослідковується розвиток сценарію, який диктує агресор. Мова про те, що на Донбасі останнім часом гинуть переважно «місцеві колаборанти» ніж росіяни.

«Командирів взводів, рот, батальйонів і навіть полків уже призначено з місцевого населення або російських найманців, які беруть участь у бойових діях із 2014 року. Зокрема, у кожному підрозділі є так звані куратори з кадрових російських військовиків і підрозділів контррозвідки, але їх стає все менше й менше», – наголошує офіцер.

Крім того, Штефан підкреслив, що у зв’язку з російською пропагандою та безробіттям на окупованому Донбасі до лав російсько-окупаційних військ приєднується все більше молодих людей. Не варто забувати і про підпорядковане Росії військове училище у Донецьку, яке вже випустило перших псевдоофіцерів.

«Тож казати про 30 000 російських кадрових військових на окупованих територіях – це вже помилка й це факт… Про кількість угрупування гібридних військ – так, але не кадрових. Щодня кадрових військових стає дедалі менше, щоб одного дня зробити ще одну картинку за своїм планом… І показати на весь світ маніпуляцію та фейк, як у строю стоять усі місцеві. Вкотре зробити інформаційний наголос на «громадянській» війні…» – підсумував Анатолій Штефан.