Один з членів «групи кілерів», які нібито причетні до вбивства Аміни Окуєвої, не знає про своє «затримання».

Про це повідомив «Обозреватель» після спілкування із затриманим.

Як відомо, 12 січня поліція та міністр МВС Арсен Аваков звітували про затримання підозрюваних у розстрілі Аміни Окуєвої, яке відбулося в жовтні 2017 го в селі Глеваха Київської області.

Глава Нацполіції Ігор Клименко опублікував фото «затриманих» та назвав їх обґрунтовано підозрюваними у вбивстві та ще кількох тяжких злочинах.

Міністр МВС Арсен Аваков оприлюднив відео та фото затриманих і написав, що було затримано групу кілерів, які вбили добровольця Аміну Окуєву.

«Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обгрунтовано підозрюваних  в ряді вбивств. І в тому числі – в убивстві Аміни», – написав глава МВС.

Але це спростували самі затримані.

На першому знімку, який оприлюднила Нацполіція обличчям в підлогу лежить Сергій, який є директором одного з бійцівських клубів Києва та тренує дітей у секції із східних єдиноборств.

«Я сам в шоці. Дійсно, нас затримували. Але справа була сфабрикована на 100%, чому є докази і саме з цієї причини суд всіх відпустив. Те, що сталося сьогодні, я навіть не знаю як коментувати. У мене немає слів», – сказав нам Сергій.

Слідство вважало, що саме він був координатором злочинної групи, а інші фігуранти справи начебто теж пов’язані з бійцівським клубом.

Як було вказано, всю групу підозрюють у двох вбивствах: керівника компанії «Caparol Україна» Павла Зможного та начальника управління реклами та оренди Київського метрополітену Павла Миленького.

З офіційної сторінки спортивної організації ми дізналися, що тут є секції з боксу та кікбоксингу. А члени клубу брали участь в зйомках серіалу “Слуга народу-2”.

«До складу групи в цілому входило семеро осіб, частина з них за підозрою у двох вбивствах затримана у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої і замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом зазначеної злочинної групи», – писав глава Нацполіції Ігор Клименко.

І заявив, що вийти на слід підозрюваного вдалося по ДНК затриманого, яке начебто співпало з ДНК на залишеної на місці вбивства Аміни Окуєвої зброї.

Але журналісти «Букви» нагадали, що у 2017 році поліція офіційно заявляла, що на найденому в лесу автоматі не було знайдено слідів ДНК. Про це говорив Микола Жукович з початкового відділу комунальної служби Головного управління Нацполіції, коли надавав коментарі з вбивства журналістам УНН, УНІАН та іншим.

«Слідів ДНК на автоматі, якого було знайдено у Васильківському районі в півтора кілометрах від місць розстрілу, немає», – говорив Жукович.

Більш того, він говорив, що взагалі не можна точно підтвердити, чи це саме той автомат, з якого зробили фатальний постріл.

«Цей автомат під калібр 5,45 мм. Він зараз доправлений на проведення балістичної експертизи і результатів цієї експертизи у нас немає. Ми не можемо сказати, що саме цей автомат був задіяний у розстрілі. Нічого більше на ньому не знайдено – ні відпечатків, ні остатків ДНК », – говорив тоді Жукович.

З того часу жодних коментарів щодо знайденої зброї чи ДНК не було до сьогоднішнього дня.

Нагадаємо. 12 січня поліція заявила, що затримала групу кілерів, яких підозрюють у вбивстві Аміни Окуєвої в 2017 році та у скоєнні інших злочинів. Про це повідомили на сторінках у Фейсбук Прокуратура Київської області та глава МВС України Арсен Аваков.