Роскомнагляд заблокував сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Відповідне рішення було прийнято на вимогу Генеральної прокуратури РФ. І це перший випадок блокування Генпрокураторою РФ державного сайту іншої країни.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.  

Претензії російської влади викликала новина про приховування хворих на COVID-19 в Криму і на окупованій частині Донбасу.

«Росію стурбували дані з тимчасово окупованих нею українських територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки «чиновники» російських окупаційних адміністрацій і військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов’язання про нерозголошення реальної ситуації», – йдеться в повідомленні.

Російські посадовці посилаються на те, що окупаційні адміністрації розповідали про відсутність хворих і великий запас тестів. Водночас, і Роскомнагляд і Генеральна прокуратура Росії як і раніше ігнорують дані про смерті в ОРДЛО та Криму. Не вказують також інформацію щодо хворих на коронавірус.

«Роскомнагляд і Генпрокуратура РФ продовжують ігнорувати інформацію про летальні випадки в ОРДЛО та інформацію від представників окупаційної російської адміністрації в українському Криму про те, що російське Міноборони планує хворих на коронавірус військових розміщувати у Севастополі, для чого вже розпочалась підготовка госпитального судна «Єнісей», яке росіяни використовують як поліклініку для медоглядів і невеликий безкоштовний військовий готель для командування, – йдеться в повідомленні.

В Мінреінтеграції наголосили, що така ситуація є лише приводом заблокувати державний сайт міністерства. А головна причина зовсім інша і пов’язана з діями країни-агресора Росії на окупований нею територіях.

«Впевнені, що приховування російською окупаційною «владою» в Донецькій і Луганській областях та в Криму реальних даних про захворюваність на коронавірус, це лише привід для блокування сайту нашого Міністерства. Головними чинниками таких дій є абсолютно конкретна позиція щодо незаконних дій країни-агресора на українських територіях, нехтування нормами міжнародного права, позиція щодо переслідування корінного народу Криму і про плани з вилучення землі, про відмову РФ виконувати свої зобов‘язання щодо виведення їхніх військ з териорії українських Донецької і Луганської областей тощо. Більш того, Рф, яка наполягає на тому, що не має відношення до війни на території України та всіляко відмежовується від реального впливу на свої окупаційні адміністрації і на ситуацію на тимчасово окупованих територіях, такими діями вкотре підтверджує зворотнє», — наголосили в Мінреінтеграції.