Фігурант «справи Хізб ут-Тахрір» Білял Аділов оголосив сухе голодування. Причиною такого рішення стали погані умови утримання ув’язнених. Активіст голодує з 20 серпня.

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк, посилаючись на адвокатку засудженого Людмилу Аділову, пише «Радіо Свобода». Фігуранти справи, які відбувають покарання за сфабрикованими звинуваченнями, неодноразово скаржились на погані умови у ростовському СІЗО № 1. Однак, скарги пана Аділова привели лише до того, що його перевели до ще гіршої камери. Підвищена вологість нової камери викликала у бранця Кремля напад задухи.

«Він намагався привернути увагу конвою, але співробітники СІЗО не відреагували, тоді він порвав дроти в камері, щоб його хоча б вивели з камери, де він не міг дихати, після чого його помістили в карцер на 15 діб», — передає слова адвокатки пан Наумлюк.

На думку журналіста, пана Аділова навмисно тримають у жахливих умовах через його активний спротив російському переслідуванню. Він та інші фігуранти «справи Хізб ут-Тахрір» активно намагаються поліпшити умови перебування усіх ув’язнених ростовської в’язниці.