Про чергове затримання та підозру у «шпигунстві» відзвітувалося так зване «МДБ» угруповання «ДНР».

На їхньому сайті з’явилося повідомлення про затримання Парфенюка Дмитра Олександровича, 1989 р.н., який начебто був завербований СБУ у серпні 2017 року під час перетинання КПП «Мар’їнка» на «компрометуючій основі». Тобто, він перевозив якісь товари народного споживання і його запідозрили у комерційній діяльності. А через це він погодився на «співробітництво».

Вони вказують, що Парфенюк перевозив посилки на тимчасово непідконтрольну територію, а також передавав сім-картки «Фенікс» співробітникам СБУ. При цьому, силовики НЗФ вказують, що саме сім-картки несуть найбільшу «шкоду безпеки», тому що можуть бути використані «для зв’язку з агентурними апаратом, а також у підготовці та здійсненні диверсійно-терористичних актів».

Також вони стверджують, що Д.Парфенюк стежив за якимись квартирами в Донецьку і збирав інформацію про військові частини. А ще «співробітниками спецслужб України Дмитру Парфенюку була поставлена ​​задача з працевлаштування в Будинок Уряду ДНР з метою отримання інформації про роботу держустанови».

Проти затриманого порушили кримінальну справу «Шпигунство».

Також на сайті виклали відео, де затриманий надає пояснення своєї «шпигунської діяльності». Варто додати, що ніде немає інформації про дату затримання. І, звісно, яким чином вони змусили його говорити на камеру те, що потрібно було записати. При цьому жодних тілесних ушкоджень візуально не видно, тож можна сказати, що пройшло немало часу перед тим, як оприлюднили саме затримання.