Заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко займався медичними закупівлями при експрезиденті Вікторі Януковичі. Вартість ліків саме на його напрямках була завищена в десятки разів.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Розслідувачі вказують, що у 2013 році в Міністерстві охорони здоров’я, яке тоді очолювала Раїса Богатирьова, було створено тендерний комітет з держзакупівель. Роман Богачов став головою цього комітеті, в якому був також Іващенко.

За даними журналістів, Іващенко працював комерційним директором фармацевтичного дилера Лінк-Медитал, який закуповує медичні препарати за кордоном.

«У Міністра охорони здоров’я новий заступник з євроінтеграції. Але для МОЗ він не новий – він уже колись тут працював, тільки неофіційно і не надто по-європейськи», – йдеться у дописі до відеоматеріалу.

У Bihus.Info стверджують, що Лінк-Медитал роками «перекачував» в Immedex «мільйони гривень переплат за ліки для українських лікарень».

Іващенко спростував будь-які відносини з угорською компанією і каже, що займався закупівлями ліків проти раку, ВІЛ і туберкульозу. Журналісти заявили, що після звільнення та втечі Богатирьової стало відомо, що саме на цих напрямках вартість ліків була завищена в десятки разів.