Міністр внутрішніх справ Арсен Арсен повідомив про намір подолати організовану злочинність у Запорізькій області. Наразі філософія – «віджати» злочинність, тож «злодії у законі» мають забути про свою діяльність або їхати в іншу країну.

Про це повідомляє пресслужба МВС у Фейсбуці з посиланням на заяву Авакова, яку він зробив під час координаційної наради керівників правоохоронних органів у Запоріжжі.  

Він наголосив, що вже домовились про «системний наступ».

«Ми домовилися про системний наступ на організовану злочинність. Сьогодні професійно розібрали багато ситуацій і конкретних схем. Наша філософія – «віджимати» організовану злочинність і злочинні манери з повсякденного життя запорізьких громадян. Повинно бути безпечно, зрозуміло і конкретно», – сказав Аваков.

Читайте також: Аваков знімає з себе та Зеленського відповідальність у справі Шеремета

Очільник МВС додав, що у Запорізькій області на даний час функціонують шість організованих злочинних угруповань. Крім них є ще одне угруповання, але з Дніпропетровської області, і воно впливає на деякі події у цьому регіоні.

Як приклад він навів те, що «злодії в законі» в Україні контролюють 80% викрадень транспортних засобів і 60% квартирних крадіжок.