Україна відновлює систему захисту морських кордонів і хоче отримати італійський досвід використання великовантажних патрульних кораблів під час протидії незаконним перетинам кордону.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час робочої зустрічі з командувачем Штабу морської берегової охорони адміралом Джованні Петторіно у Римі, повідомляє пресслужба МВС.  

«В умовах сучасних викликів та загроз, які стоять перед Україною, в тому числі й після анексії Криму, Україна відновлює систему захисту морських кордонів. Зокрема, в липні цього року на Миколаївському суднобудівному заводі «Нібулон» запустили проєкт по забезпеченню Державної прикордонної служби України 20-ма сучасними патрульними кораблями. Але разом з цим ми хочемо також отримати і величезний досвід морської берегової охорони Республіки Італії у боротьбі з нелегальною міграцією, контрабандою, наркотрафіком, а також захистом державного кордону від неправомірних посягань», – сказав він.

Аваков також додав, що Україна зацікавлена в запозиченні досвіду використання великовантажних патрульних кораблів під час протидії незаконним перетинам держкордону, взаємодії різних типів розвідки та спостереження за держкордоном (наземна, морська, авіаційна) та управління силами та засобами прикордонної служби.

В МВС уточнили, що Італія контролює половину акваторії Середземномор‘я, де за останні роки було врятовано понад 1 мільйон мігрантів.