Російська делегація під час чергових переговорів проігнорувала пропозицію України провести позачергову зустріч ТКГ до завершення терміну торішніх домовленостей лідерів «нормандської четвірки» в Парижі.

Про це розповів речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він зазначив, що відповіді щодо можливої зустрічі у складі делегацій ТКГ цього тижня Україна від Росії не отримала. І взагалі, «російська сторона поводиться дивно».

«Відповіді від російської сторони немає, хоча і ми, і ОБСЄ прагнемо до проведення такої зустрічі… Ми будемо наполягати на цьому на черговому засіданні, яке буде наступного тижня. Вони під час зустрічей поводяться дивно, дискутують доволі конструктивно наш план спільних кроків, подальше виконання, а потім вкидають у пресу заяви про те, що ми нібито зриваємо все це, не хочемо виконувати», – пояснив він.

Крім того, він прокоментував звинувачення Росії, нібито Україна не виконує Мінські домовленості.

«У мене складається враження, що вони хочуть зробити трюк, який робили з адміністрацією Трампа – вийти на прямі перемовини з новою адміністрацією Байдена, минаючи Україну, Францію і Німеччину, й дезавуюючи нормандський і мінський формат. Ми, представники ОБСЄ, а також МЗС Франції та Німеччини кажемо про неприпустимість такого сценарію, що він не пройде. Ми звертаємо їхню увагу, що рішення, які були прийняті в нормандському форматі, зокрема паризькі домовленості, мають бути виконані», – сказав він.

Нагадаємо. 9 грудня закінчується термін торішніх паризьких домовленостей лідерів «нормандської четвірки». У зв’язку з цим Україна запропонувала до 9 грудня організувати позачергову зустріч ТКГ щодо Донбасу.