Минулого року місцева влада анонсувала створення в Дружківці сучасного центру серцево-судинної медицини. Згідно з повідомленнями, які були оприлюднені ще у 2018 році, планувалося відкрити центр, куди могли б звертатися мешканці самого міста та жителі навколишніх населених пунктів з кардіохірургічними та судинними патологіями. Однак зараз Департамент охорони здоров’я ДонОВЦА повідомив, що відкриття центру скасовано у зв’язку зі створенням у Краматорську багатопрофільної лікарні обласного рівня.

Про це стало відомо з публікації на місцевому сайті ДнЛ+ 

Згідно з повідомленням, ще на початку поточного року говорилося про те, що на базі центру медики зможуть проводити шунтування, операції на серцевих клапанах, лікувати інфаркти та багато-багато іншого, а залучати лікарів хотіли з відділення кардіорентгенваскулярної хірургії Краматорського онкологічного центру і випускників Донецького національного медичного університету. На базі центру повинні були відкритися відділення з діагностики, кардіохірургії, судинної хірургії та ангіоневрології, а також інтенсивної терапії. У тому числі стаціонари з різною кількістю ліжко-місць.

Чиновники тоді обіцяли, що забезпечать новітню установу необхідним сучасним обладнанням, в тому числі для проведення операцій на «відкритому серці».

Але щось у планах змінилося, тому що Департамент охорони здоров’я ДонОВГА раптом визначив недоцільним будівництво центру серцево-судинної хірургії в Дружківці. І пов’язав це з проектом відкриття обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську, до якої буде входити сучасний центр кардіосудинної та рентгенваскулярної медицини.

«Обласна лікарня забезпечить надання високоспеціалізованої медичної допомоги всім жителям Донецької області з серцево-судинними захворюваннями з застосуванням новітніх медичних технологій на світовому рівні. З огляду на потенційні можливості центру кардіо-судинної хірургії, який буде функціонувати при обласній лікарні в Краматорську, необхідність створення аналогічного дублюючого центру в Дружківці відсутня», – зазначив в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник.

Як зазначається у місцевому виданні ДнЛ+, поки не зрозуміло, коли втілиться у життя краматорський проект, але вже зараз вже можна з упевненістю сказати, що Дружківка, попри обіцянки влади, залишається містом без медичної допомоги сучасного рівня.