Ексглава Офісу президента Андрій Богдан та слідчі ДБР прокоментували допит щодо «таємних» домовленостей України з Росією та «справи вагнерівців».

Так, у Державному бюро розслідувань повідомили, що ексглаву ОП допитували як свідка щодо відомих йому обставин можливих контактів українських чиновників з російськими органами влади, про які він заявив в інтерв’ю Гордону. І зазначили, що він не має такої інформації, а лише дізнався зі ЗМІ.  

«Метою допиту було з’ясування наявних у свідка достовірних даних та підтвердження здійснення українськими посадовцями можливих протиправних дій на користь іншої держави. На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і ЗМІ», – заявили у відомстві.

У свою чергу сам Андрій Богдан повідомив журналістам, що у нього цікавилися про причетність Офісу президента до зриву «спецоперації СБУ» по російським «вагнерівцям». За його словами, допит був дуже короткий, а він порекомендував слідчим допитати свідків з Офісу президента.

«Він, звичайно, був стосовно мого інтерв’ю пану Гордону. Викликає великий інтерес правоохоронних органів, що там все-таки було зі «справою вагнерівців». В основному цікавилися відомостями. Я так розумію, що слідство у цій справі існує і чим воно закінчиться – дуже цікаво. Рекомендував слідству звернутися і викликати на допит також учасників відомої наради, яка проходила в Офісі президента 22 або 23 липня. Більше користі для слідства буде, якщо допитають учасників цієї наради», – сказав він.