Минулої доби, 7 липня, збройні формування російських окупантів 13 разів порушили режим тиші. Для обстрілів наших позицій ворог застосував заборонені Мінськими угодами до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, а також міномети калібрів 120 та 82 мм. Крім того, окупаційні підрозділи вели вогонь з ПТРК, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Про це повідомив пресцентр ООС у ранковому зведенні.

Варто зазначити, що від учорашнього дня Об’єднані сили борються на два фронти: поки основні бойові підрозділи стримують російську агресію, резерв Об’єднаних сил допомагає вгамувати масштабну лісову пожежу на Луганщині.

“За минулу добу внаслідок обстрілів противника четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувального закладу та надано невідкладну допомогу лікарів. Стан здоров’я кожного українського захисника задовільний”, – йдеться у повідомленні.

В районі відповідальності ОТУ “ПІВНІЧ” незаконні збройні формування РФ та підконтрольні їм бойовики з 122 мм артилерії, мінометів, БМП та кулеметів обстріляли наші позиції поблизу Новотошківського. Поруч з Новолуганським ворог відкривав вогонь з 82 мм мінометів, а неподалік Оріхового – з гранатометів і кулеметів.

В районі відповідальності ОТУ “СХІД” вогнева активність російських окупантів була зафіксована поблизу населених пунктів: Авдіївка, Мар’їнка, Піски, Старогнатівка, Широкине та Водяне. Поруч з Богданівкою ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, а неподалік Павлополя – міномети 82 мм калібру, станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

“Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували окупантів відмовитись від продовження агресивних дій”, – інформує штаб ООС.

Від початку нової доби, 8 липня, російсько-терористичні збройні підрозділи 6 разів порушили режим тиші. Заборонені 82 мм міномети ворог використав поблизу Авдіївки, вогонь з піхотного озброєння був зафіксований поруч з Мар’їнкою, Оріховим і Хутором Вільним.

“Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об’єднаних сил”, – йдеться у ранковому зведенні.