У неділю, 29 листопада, російсько-окупаційні збройні формування 4 рази порушили липневі домовленості про встановлення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це інформує пресцентр ООС у ранковому зведенні.

Минулої доби зафіксовано 2 обстріли з боку російських окупантів: поблизу Катеринівки ворог відкривав вогонь з гранатометів і заборонених мінометів калібру 82 мм, а поруч з Попасною – з гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік Луганського, що входить до району відповідальності ОТУ “Північ”, українські воїни завадили ворожій ДРГ провести мінування позицій наших військ. Вогневий контакт змусив диверсантів відійти, залишивши на шляху відступу засоби мінування російського виробництва, особисті речі диверсантів та інше військове спорядження.

На цій же ділянці наші захисники збили ворожий БПЛА типу “Гранат”, який входить до комплексу забезпечення дій артилерії “Наводчик 2”. Його ворожі диверсанти використовували для проведення розвідки та корегування свого підходу до наших позицій.

“Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було”, – повідомляє штаб ООС.

Про факти нових порушень і підступні дії збройних формувань РФ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Сьогодні, 30 листопада, на момент оприлюднення ранкового зведення інформації про порушення тиші збройними формуваннями російського агресора не було.