У вівторок, 28 квітня, російські окупаційні підрозділи різко підвищили вогневу активність, здійснивши 17 обстрілів наших позицій. Ворог вкотре порушив Мінські угоди, застосовуючи для ведення вогню озброєння, що повинно бути відведене від лінії зіткнення: артилерійські системи калібрів 152 та 122 мм, міномети 120 та 82 мм калібрів. Також обстріли здійснювалися з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Таку інформацію надає пресцентр ООС у ранковому зведенні.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби, 28 квітня, один з наших захисників загинув.

В районі відповідальності ОТУ “СХІД” російські окупанти 4 рази порушили режим припинення вогню. З мінометів 82 мм калібру ворог обстріляв воїнів Об’єднаних сил на позиціях поблизу Кам’янки. Також ворожі обстріли були зафіксовані неподалік Опитного, Павлополя та Старогнатівки.

В районі відповідальності ОТУ “ПІВНІЧ” незаконні збройні формування РФ та підконтрольні їм бойовики 13 разів відкривали вогонь по наших позиціях. 30 мін 120-мм калібру під час трьох обстрілів російські окупанти випустили у напрямку наших захисників поблизу Кримського, де також відкривали вогонь з озброєння БМП і кулеметів. Ще один обстріл стався ввечері із застосуванням автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

З артилерійських систем 152 мм калібру та 82-мм мінометів російські найманці двічі відкривали вогонь поблизу Хутора Вільного. Два ворожі обстріли було зафіксовано неподалік Новотошківського, де російські окупаційні підрозділи випустили 25 артилерійських снарядів 152 та 122 мм калібрів, а також вели вогонь з 120-мм мінометів.

Двічі ворог порушив режим тиші поблизу Попасної, де для обстрілів були застосовані міномети 82 мм калібру, гранатомети та стрілецька зброя. Крім того, російські окупанти обстріляли наших захисників поруч з Оріховим з мінометів 120 та 82 мм калібрів, з 82-мм мінометів – неподалік Зайцевого та з гранатометів і стрілецької зброї – поблизу Новолуганського.

“Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню та дали рішучу відповідь на усі злочинні дії противника. Після активного застосування нашими підрозділами штатного озброєння ворог відмовився від подальших провокацій українських підрозділів. За попередніми даними розвідки, 28 квітня українські військовослужбовці поранили щонайменше двох російських окупантів”, – звітує штаб ООС.

Варто відзначити, що порушення Мінських угод російськими окупантами за минулу добу стосувалося не лише порушень режиму тиші та використання забороненого озброєння. Ними також двічі була обстріляна ділянка розведення №3 Богданівка-Петрівське, де ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українські воїни на провокації не піддалися.

Сьогодні, 29 квітня, зафіксовано вже 2 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних збройних формувань: зі станкових протитанкових гранатометів, зенітної установки та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв наші позиції біля Верхньоторецького, а з мінометів 82-мм калібру – поруч з Новотошківським. У відповідь на порушення українські воїни застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.