У середу, 27 січня, збройні формування РФ 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил на Донбасі, чим вкотре порушили липневі умови про встановлення перемир’я.

Таку інформацію надає пресцентр ООС у ранковому зведенні.

В районі відповідальності ОТУ “Схід” російські окупанти відкривали вогонь із заборонених 120-мм мінометів, які мали відвести від лінії зіткнення, а також з гранатометів, кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Під ворожі обстріли потрапили українські захисники на позиціях поблизу Павлополя, Богданівки, Водяного на Приазов’ї, а також у передмісті Авдіївки та Мар’їнки.

В районі відповідальності ОТУ “Північ” збройні формування російського агресора порушили тишу неподалік Зайцевого та Луганського.

“На обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 28 січня, на момент оприлюднення ранкового зведення інформації про порушення режиму припинення вогню не надходило. Ситуацію в районі проведення ООС українські воїни тримають під контролем.