Впродовж минулої доби, 23 вересня, задокументовано 3 порушення умов режиму припинення вогню з боку російських окупаційних збройних формувань, про що повідомляється у ранковому зведенні пресцентру ООС.

Два постріли з автоматичного станкового гранатомета здійснив ворог у бік наших позицій, розташованих поблизу Попасної.

“Вогнева провокація противника не становила загрози для наших захисників, тому українські воїни зброю у відповідь не застосовували”, – йдеться у повідомленні.

Ще 2 порушення домовленостей, досягнутих 22 липня у ТКГ, було зафіксовано поблизу Водяного. Тут, на Приазов’ї, задокументовано прольоти двох БПЛА противника, що перетнули лінію розмежування. Українськими засобами радіоелектронної боротьби ворожі безпілотні літальні апарати типу «Квадрокоптер» і «Фантом-4» булу знешкоджені.

Штаб ООС наголошує, що бойових втрат унаслідок ворожих пострілів не було. Але неподалік населеного пункту Піски внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє воїнів зі складу Об’єднаних сил отримали осколкові поранення. Їх оперативно доправили до лікувального закладу, де надали кваліфіковану медичну допомогу.

Від початку поточної доби, 24 вересня, вздовж усієї лінії зіткнення зберігається тиша. Ситуація в зоні проведення операції Об’єднаних сил надійно контролюється українськими захисниками.