Російські окупаційні збройні формування помітно збільшили вогневу активність 18 березня, у середу, здійснивши 15 обстрілів наших позицій. Як інформує пресцентр ООС, ворог вів вогонь з мінометів 120 та 82 мм калібрів, що заборонені домовленостями у Мінську, а також з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби, 18 березня, троє українських воїнів отримали бойове ураження.

6 фактів порушення режиму припинення вогню російськими окупантами зафіксовано в районі відповідальності ОТУ “СХІД”, де ворог випустив з 82-мм мінометів 23 міни поблизу Павлополя, а також двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поруч з Пісками та здійснив обстріли неподалік Мар’їнки, Красногорівки та Водяного.

Незаконні збройні формування РФ та підконтрольні їм бойовики 9 разів відкривали вогонь в районі відповідальності ОТУ “ПІВНІЧ”. З 120-мм мінометів ворог тричі обстріляв позиції наших захисників поблизу Кримського (20 мін) і Новотошківського (12 мін). Російські окупанти вели вогонь із заборонених 82-мм мінометів поблизу Зайцевого, Щастя та Новолуганського. З інших видів зброї ворожі обстріли зафіксовані поруч з Південним і Хутором Вільним.

Останнім часом майже кожного дня російські окупаційні підрозділи йдуть на провокації, обстрілюючи ділянку розведення №3 Богданівка-Петрівське. Так, минулої доби у цьому районі ворог двічі відкривав вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На сьогоднішній ранок маємо вже 2 зафіксованих порушення режиму припинення вогню з боку російських окупантів: поблизу Красногорівки (ОТУ “СХІД”), де ворог випустив 6 мін із забороненого Мінськими угодами 120-мм міномета, та неподалік Новолуганського (ОТУ “ПІВНІЧ”).

“Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника”, – запевняє штаб ООС.