У четвер, 17 грудня, російсько-окупаційні збройні формування 8 разів порушили домовленості про припинення вогню. Ворог застосовував для обстрілів заборонене важке озброєння, снайперською кулею поранений один з українських захисників.

Про це йдеться у ранковому зведенні пресцентру ООС.

Усі факти порушення режиму припинення вогню російськими окупантами були зафіксовані в районі відповідальності ОТУ “Схід”. Так, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування РФ 4 рази відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил, застосовуючи для цього заборонені для розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи 122-мм калібру та 120 й 82 мм міномети, а також гранатомети та стрілецьку зброю.

Надвечір ворог активізувався неподалік Верхньоторецького та Широкиного, де вів вогонь зі стрілецької зброї та автоматичних станкових гранатометів.

У передмісті Авдіївки російські окупанти здійснили два обстріли із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї. Там же зафіксовано й активність ворожих снайперів.

“Внаслідок обстрілу снайпера один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний”, – інформує командування ООС.

У повідомленні зазначається, що на численні та прицільні обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відповіли миттєвим прицільним вогнем з гранатометів різних систем по позиціях ворога.

Від початку нової доби, 18 грудня, режим тиші зберігається уздовж усієї лінії фронту. Ситуація в районі проведення ООС контролюється українськими воїнами.