Близько 150 американських військових з Національної гвардії американського штату Іллінойс прибули до навчального центру у Яворові.

Про це повідомляє пресслужба посольства США в Україні.  

Оперативно-тактична група (ОТГ) Ілліні, що складається приблизно з 150 солдатів 33-ї бойової піхотної бригадної групи Національної гвардії Іллінойсу, прибула 15 липня в навчальний центр підготовки піхоти Яворів. Група Ілліні, на чолі з полковником Клейтоном Е. Кютемейером, візьме на себе повноваження місії ОБГП-У в кінці липня.

Зазначається, що приїзд цієї групи – це продовження підготовчої та навчальної місії ОБГП-У.

Місія здійснюється за запрошенням українського уряду та проходить за участі союзників і партнерів. Вона зосереджується на партнерстві між військовими загонами для створення професійних підрозділів, здатних захищати суверенітет та територіальну цілісність України, зміцнення відносин та підтвердження відданості США успіху стабільної та вільної України.

Заходи з охорони здоров’я та пом’якшення наслідків можливої передачі інфекції COVID-19 розглядалися на всіх етапах процесу планування безпечної подорожі ОТГ Ілліні в Україну.

«До прибуття в Україну чоловіки та жінки з ОТГ Ілліні перебували на обширному карантині у Форт-Блісс, штат Техас. Протягом цього карантину медичний персонал Форт-Блісса двічі перевіряв оперативно-тактичну групу на наявність COVID-19. Персонал ОТГ прибув на військовому літаку спершу до Туреччини і потім був доставлений в Центр бойової підготовки в Яворові на контрактних автобусах», – йдеться в повідомленні.

Після прибуття оперативно-тактичної групи в навчальний центр, всі вони негайно пройшли медичне обстеження та перший з двох додаткових тестів COVID-19 в Україні.

«Готовність, гнучкість та стійкість армії США в Європі не будуть недооцінені, в той час як повага до країни, в якій перебуває військо, є монументальною для нашої з Вами спільної безпеки», – додали у відомстві.