Російські окупаційні збройні підрозділи продовжують порушувати режим припинення вогню, застосовуючи при цьому озброєння, яке за Мінськими угодами повинне бути відведеним від лінії розмежування. Так, минулої доби, 14 травня, ворог здійснив 11 обстрілів з мінометів 120 та 82 мм калібрів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Таку інформацію надає пресцентр ООС у ранковому зведенні.

Втрат серед українських воїнів захисників через ворожі обстріли у четвер, 14 травня, не було.

Переважна більшість порушень режиму тиші минулої доби сталася в районі відповідальності ОТУ “СХІД”, де російські окупанти 7 разів відкривали вогонь по наших позиціях. З мінометів калібру 82 мм та гранатометів ворог обстрілював наших захисників поблизу Верхньоторецького. Збройні провокації з боку незаконних збройних формувань РФ і підконтрольних їм бойовиків зафіксовані поруч з населеними пунктами: Піски, Авдіївка (двічі), Новомихайлівка, Красногорівка та Водяне.

В районі відповідальності ОТУ “ПІВНІЧ” російсько-терористичні окупаційні підрозділи 4 рази порушили режим тиші. Крім гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї ворог двічі застосував 120-мм міномети поблизу Оріхового, а 82-мм міномети – поруч з Хутором Вільним. Ще один обстріл зафіксовано неподалік Зайцевого.

На кожну ворожу провокацію та спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення Об’єднані сили оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів. Ситуація в районі проведення операції залишається під надійним контролем наших захисників.

“За даними розвідки, 14 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще п’ятьох поранили”, – повідомляє штаб ООС.

Нова доба, 15 травня, розпочалася з тиші. На момент оприлюднення ранкового зведення інформації про вогневу активність російських окупантів не надходило.