Пресцентр ООС інформує про 9 фактів порушення режиму припинення вогню з боку російських окупантів впродовж доби 13 травня. Ворог знову обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також з гранатометів кулеметів і стрілецької зброї.

На жаль, через ворожі обстріли Об’єднані сили зазнали втрат: 3 українських воїнів отримали поранення, один з них – несумісні з життям.

“Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя”, – йдеться у ранковому зведенні.

В районі відповідальності ОТУ “СХІД” російсько-терористичні збройні формування 5 разів відкривали вогонь по позиціях наших захисників: двічі по околицях Старогнатівки, а також поблизу Гнутового, Талаківки та Широкиного.

В районі відповідальності ОТУ “ПІВНІЧ” російські окупанти застосували заборонені міномети. З 120-мм калібру ворог двічі відкривав вогонь поблизу Кримського та один раз неподалік Оріхового. З 82-мм мінометів незаконні збройні формування РФ вели вогонь поруч з Катеринівкою.

“Наші військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби та дали чітко зрозуміти ворогові, що за такі агресивні дії його чекає жорстке та невідворотне покарання. За даними розвідки, 13 травня військовослужбовці Збройних Сил України поранили трьох російських окупантів”, – звітує командування ООС.

Нова доба, 14 травня, розпочалася з підвищеної вогневої активності російських окупантів, які до ранку вже 5 разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. 3 із зафіксованих обстрілів сталися на донецькому напрямку (ОТУ “СХІД”), де ворог з 82-мм мінометів та іншої доступної йому зброї двічі відкривав вогонь поблизу Авдіївки та 1 раз поруч з Верхньоторецьким.

На луганському напрямку (ОТУ “ПІВНІЧ”) збройні формування російського агресора з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли наших захисників неподалік Зайцевого та Хутора Вільного.

“У відповідь наші військовослужбовці рішуче застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації. За поточну добу втрат серед українських захисників немає”, – доповідає пресцентр ООС у ранковому зведенні.