Крюківським судом, що у Кременчуці, було висунуто вирок місцевому жителю, котрого звинувачують у скоєнні державної зради. Таку інформацію надала офіційна прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Встановлено, що в липні 2014 року, під час відпочинку в тимчасово окупованому Криму, житель Полтавщини встановив контакт і почав конфіденційне спілкування зі співробітниками Федеральної служби безпеки Росії. Завдання іноземної спецслужби виконував, маючи злочинний умисел, спрямований на нанесення шкоди суверенітету, територіальної цілісності та обороноздатності України», – заявляють у військовій прокуратурі.

Починаючи з 2014 року і до самого затримання кременчужанин підтримував контакт з ФСБ і надавав їм інформацію про розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Україні та конкретно у Полтавській області. Зокрема засуджений надавав інформацію про людей, які перебували на обліку у військкоматах, тобто розповсюджував дані, що є службовою власністю Збройних сил України.

Під час суду засуджений повністю визнав свою провину. Йому призначили вирок у вигляді 12 років позбавлення волі за частиною 1, статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Про підозру у скоєнні державної зради жителю Кременчука було повідомлено та задокументовано військовою прокуратурою Полтавського гарнізону 18 липня.