Українські військові завдали серйозної шкоди російським окупаційним військам на Донбасі за минулий місяць – рівно 100 осіб ліквідовані та поранені у відповідь на обстріли. Крім того, з’явилось відео ліквідації однієї з позицій російсько-окупаційних військ.

В останній день червня російські угруповання отримали жорстку «відповідь» від ЗСУ.

Про підсумки червня повідомив штаб Об’єднаних сил у Фейсбуці.

Командування ООС підкреслило, що у разі загрози життю і здоров’ю українських військовослужбовців наші підрозділи завжди відкривають вогонь у відповідь, однак першими ніколи не атакують бойовиків. Тож всі втрати НЗФ РФ є відповіддю ЗСУ на порушення бойовиками режиму тиші.

«Так, за підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за червень склали: загиблими – 42 людини; пораненими – 58 людей. Також окупанти втратили п’ять одиниць техніки – ЗІЛ, КАМАЗ, два міномети і один танк», – повідомили військові.

Вказується також, що розвідка регулярно фіксує у бойовиків «дідовщину», яка закінчується тяжкими тілесними ушкодженнями і ножовими пораненнями. Фіксуються факти передозування наркотиками, вживання алкоголю й травмування в стані сп’яніння, а часті випадки дезертирства – свідчення того, що в підрозділах російських формувань низький морально-психологічний стан.

Крім того, на нещасливу для окупаційних військ РФ позицію під Донецьком знову «прилетіло». Військові кажуть, що в цьому їм «допоміг» один з ватажків терористів – зрадник з СБУ Олександр Ходаковський, який в 2014 році під керівництвом росіян сформував в Донецьку батальйон бойовиків Схід. Саме він «засвітив» на своєму відео з позицій певні моменти і їх використали для планування операції ЗСУ.

«Переглянувши уважно відео з «ходоком» ми побачили свої помилки, вирахували більш точно місця укриття сепаратистів і чекали. Коли почався черговий обстріл наших позицій, полетіла отвєточка в «улюблену» позицію саші «скіфа», яку він нам належним чином «підсвітив». Розвідники виконали завдання на відмінно! Була повністю знищено позиція, ліквідовано 4 бойовиків, тяжко поранені 3 бойовика (які мабуть вже ніколи не візьмуть до рук зброю), знищений склад б/к, знищений великокаліберний кулемет, а знищені та пошкоджені автомати навіть ніхто не рахував)», – написали на сторінці 54-й бригади в Фейсбуці.

І знову Донецька область, промислова зона. Частина 2. На попередньому відео ви побачили позицію окупаційних військ, на яку приходив і давав інтерв'ю саша "скіф", і ми обіцяли написати втрати ворога на цій позиції.Так ось, переглянувши уважно відео з "ходоком" ми побачили свої помилки, вирахували більш точно місця укриття сепаратистів і чекали. Коли почався черговий обстріл наших позицій, полетіла отвєточка в "улюблену" позицію саші "скіфа", яку він нам належним чином "підсвітив".Розвідники виконали завдання на відмінно! Була повністю знищено позиція, ліквідовано 4 бойовиків, тяжко поранені 3 бойовика (які мабуть вже ніколи не візьмуть до рук зброю), знищений склад б/к, знищений великокаліберний кулемет, а знищені та пошкоджені автомати навіть ніхто не рахував).Товариші зрадники і росіяни! Частіше висвітлюйте в медіаресурсах позиції окупаційних військ, допомагайте нам, як це робить саша "ходок"). Далі буде!СЛАВА УКРАЇНІ!!!ГЕРОЯМ СЛАВА!!!Відео в мережі YouTube:https://youtu.be/lhus7mXSWtw

Опубліковано К2 54 ОМБр Вівторок, 30 червня 2020 р.

І додали: «Товариші зрадники і росіяни! Частіше висвітлюйте на медіаресурс позиції окупаційних військ, допомагайте нам».