У понеділок, 1 березня, збройні формування РФ 7 разів порушили домовленості про встановлення режиму припинення вогню на Донбасі. Ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Про це йдеться у ранковому зведенні пресцентру ООС.

В районі відповідальності ОТУ “Схід” під вогонь російських окупантів потрапили наші захисники на позиціях поблизу Павлополя, Красногорівки, Невельського, Богданівки та Водяного, що на Приазов’ї. Для обстрілів ворог застосував різні системи гранатометів, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

“Неподалік Павлополя, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України отримав бойове поранення, ще вісім воїнів – бойове травмування”, – повідомляє командування ООС.

У повідомленні наголошується, що постраждалих захисників вчасно доставили до лікувального закладу, де вони отримують кваліфіковану медичну допомогу.

“На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються”, – додає штаб ООС.

В районі відповідальності ОТУ “Північ” російські окупанти з гранатометів і кулеметів двічі відкривали вогонь по наших позиціях поблизу Луганського.

“На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь”, – звітує командування ООС.

Про всі факти порушення режиму припинення вогню інформація передана представникам ОБСЄ.

Крім того, варто зазначити, що неподалік Троїцького збройні формування російських окупантів продовжують дообладнувати наявні та будують нові укріплення в напрямку позицій ЗСУ.

На ранок 2 березня уздовж усієї лінії зіткнення зберігається тиша. Ситуація в районі проведення ООС контролюється українськими захисниками.