Штраф у розмірі 1,2 млн гривень хоче стягнути з постачальника електричних казанів Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. Відповідна претензія вже була направлена виробнику, про що повідомляє прес-служба відомства.

В Мінобороні наголосили, що перед проведенням закупівель у червні 2019, були оголошені всі технічні вимоги, проаналізовано чинні ринкові ціни та встановлено очікувану вартість. Торги були проведені по законній процедурі через систему ProZorro.

Компанія-переможець запропонувала на торги продукцію з усією відповідною технічною документацією, яка повністю відповідала вимогам тендеру. 26 червня 2019 року були підписані договори на постачання.

Але вже наприкінці липня командир військової частини, в якій було встановлено електричні казани, надсилає листа на Департамент держзакупівель, в якому просить назначити службове розслідування та анулювати акти прийому обладнання.

“На момент поширення інформації у ЗМІ, Міністерство оборони не здійснювало жодної оплати за зазначене обладнання та веде претензійну роботу з постачальником”, – зазначається у повідомленні.