Начальник прес-центру штабу ООС Андрій Агєєв після заяви глави МЗС Вадима Пристайко заявив, що жодного руху в напрямку розведення сторін біля Золотого не відбувається.

«Я не можу коментувати міністра закордонних справ, але у нас підтвердженої від нашого командування (ООС — ред.) жодної інформації на ранок не було. Ніяких рухів в напрямку розведення сторін наразі не проводиться», – наголосив Агєєв.

Але потім у штабі операції Об’єднаних сил підтвердили, що розведення військ на Донбасі поблизу населеного пункту Золоте вже відбувається і почалось 29 жовтня. І це, повідомляють в ООС, стало можливим… через дотримання тиші впродовж 7 днів. А «обстріл, про який повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів».

«Повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12.00 годині розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня. Представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено початок розведення сил та засобів».

За 3 години до появи цього повідомлення штаб ООС заявив про те, що окупанти порушують Мінські домовленості саме на лінії розмежування – там, де має відбутися розведення військ та засобів.

«НЗФ РФ заявляючи про готовність провести розведення сил і засобів на ділянці розведення №2, вчора 5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4)», – було написано у повідомленні і вказано саме Золоте, яке потрапило під обстріл бойовиків.

«Не дивлячись на готовність Збройних Сил України провести розведення сил і засобів на ділянці розведення №2 окупанти демонструють своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань», – підкреслили у штабі за 3 години до появи інформації про початок відведення українських військ та техніки на цій ділянці.

Нагадаємо. Саме сьогодні вночі бойовики прицільно обстрілювали позиції добровольців у Золотому.