Рано-вранці 8 січня український літак Boeing 737, який здійснював рейсовий політ з Тегерана в Київ, впав біля аеропорту Імама Хомейні відразу після зльоту.

На борту знаходилося 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі загинули.

За попередньою інформацією, Boeing 737-800 Міжнародних авіаліній України зазнав аварії поблизу аеропорту Тегерана в результаті аварії двигуна з технічних причин.

«За попередньою інформацією, літак розбився в результаті аварії двигуна з технічних причин. Зараз версія теракту виключається», – йдеться у повідомленні на сайті посольства України в Ірані в середу.

Відомо, що екіпаж літака був повністю українським. Серед пасажирів на борту Boeing 737 знаходилися в основному громадяни Ірану та Канади – 71 і 73 особи відповідно. Також в списку пасажирів значилися 2 українців, 4 громадян Німеччини, 3 британців, 8 громадян Швеції і 6 громадян Афганістану.

Більшість пасажирів, які летіли рейсом з Тегерана, збиралися пересідати в Києві на лайнери до країн Європи та в Канаду. Серед загиблих було багато молоді – студентів канадських вузів.

Наразі з’явився список громадян України, серед яких – 2 пасажири і 9 членів екіпажу.

Сергій ХоменкоКатерина СтадникМарина МикитюкВалерія ОвчарукВолодимир ГапоненкоЮлія СологубОльга КобюкАлена МалаховаОлексій НаумкинІгор МатківДенис Лихни

Україна вже підготувала спецборти для відправки тіл загиблих у катастрофі літака Boeing-737 «Міжнародних авіаліній України» у Київ.

«Спеціальні борти для відправки до Тегерана на лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлені, чекаємо узгодження іранської сторони для вильоту», – повідомив президент України Володимир Зеленський.

Причини авіакатастрофи буде з’ясовувати оперативний штаб на чолі з секретарем РНБО Олексієм Даниловим.  До складу штабу увійдуть прем’єр-міністр, глави МЗС, Міноборони, МВС, СБУ, ГСЧС, Служби зовнішньої розвідки.